Design: Hegyvári Zoltán - Egri Galéria
Kapcsolatfelvétel: egrigaleria@egrigaleria.com
Tel: 36/517-568; 36/517-569
A képek, adatok másolása, nyomtatása, továbbítása kizárólag a Moneta-Plusz kft engedélyével történhet !
© Egri Galéria - Moneta-Plusz kft - Minden Jog Fenntartva !

azoknak, akik megnyitották a kiállításainkat:

Dr Ringelhann György , Eger város polgármestere
Trojan Marian Jozef grafikusmûvész
Oskóné Bódi Klára iparmûvész
Vókó János színmûvész
Papp Gábor mûvészettörténész
Kishonthy Jenõ festõmûvész
Schnell Ádám színmûvész
F. Balogh Erzsébet festõmûvész
Gyöngyösi Gábor újságíró
Molnár János
Király Róbert szobrászmûvész
Halászné Szilasi Ágota mûvészettörténész
Herczeg István grafikusmûvész
Gyula Zoltán Eger Város Alpolgármester
Vitéz Ferenc költõ
Fátyol Zoltán festõmûvész
Pálfi Zoltán színmûvész
Fekete Katalin
Káli Sándor Miskolc polgármestere
Dr Löffler Erzsébet Eger Kulturális Bizottságának elnöke
Kiss József színmûvész
Petre Gábor költõ
Majoros Tamás
Zsolnay László mûvészettörténész
Rékasi Károly színmûvész
Dr Nagy Imre, Eger város polgármesterez
Mótyán Tibor, a Szarvasi Szlovák Önkormányzat elnöke
Réz András esztéta
Varnus Xaver orgonamûvész
Dr Lobóczky János esztéta
Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere.

azoknak, akik felléptek a tárlatainkon:

Szepesi György és Zenekara
St. Martin saxofon-mûvész
az egri Zeneiskola növendékei.
Czitán Daniella és Figyász Ági, a debreceni Zenemûvészeti Szakközépiskola hallgatói.
Halmos András és barátai.
Forgács Iván.
Haddelhadd népzenei együttes
Narko Polo zenekar
Eger a Marson együttes
Tóth Szilárd gitármûvész

 

 

Cégünk tulajdonosa az
Év Vállalkozója
címet kapta
2008-ban, 
Heves megyében.
Moneta-Plusz Kft

 

 

 

             
     
     
     

Értesítünk mindenkit, hogy véglegesen bezártuk az Egri Galériát.

12 év, több mint 50 kiállítás, több száz művész és több ezer látogató után most tök üres falak és az elmúlás fogadja az egri Belvárosba érkezőket.

Hegyvári Zoltán és családja

Egri Galéria : 1997-2010


Néhány vélemény, név nélkül:

Borzasztóan sajnálom az Egri Galériát…
Nagyszerű és igazán színes foltja volt a városnak, kevesebb lett –lettünk- nélküle. Azt gondolom, minden városban kell lennie egy ilyen helynek, ahol a kortárs művészet megmutathatja magát, és a műértő, vagy éppen csak a szép után áhítozó egyszerű ember, elérhető áron, haza vihet némi maradandót. Továbbá szeretném leszögezni: SZÉP VOLT az a 12 év! Bennem elevenen élnek a különböző művészek kiállításának megnyitói. Pl. Fodzsa különleges képeihez a sokra tartott Réz András tartott kedvcsináló megnyitó beszédet. Szinte minden alakalommal volt valamilyen zenei műsorszám is. Az Egri TV kulturális híradója rendszeresen beszámolt az eseményekről.. Ragyogóan csináltatok mindent!!! Nem rajtatok múlt a vége… Most szomorúak vagyunk, de minden jóra fordul! Ezt kívánom Nektek tiszta szívemből.
Hegyvári Zolinak és kedves feleségének Eszternek köszönet az elmúlt 12 esztendőért.
A Városi tv-ben az általam szerkesztett magazinhoz mindig ők adták háttérként a szebbnél-szebb alkotásokat. Jó kereskedők és kedves, dolgos emberek.
Igazán kár, hogy az ilyenekre ez a jövő vár... Hát igazad van Zolikám. Idézőjeles köszönet azoknak, akik miatt így jártatok. Hiányozni fogtok nagyon.
Nagyon sajnálom, hogy bezárt az Egri Galéria!!!! Évekkel ezelőtt egyik kiállító művésze voltam, és igen szeretetteli légkörben volt részem. Sajnos, hazánkban mindent tönkretettek, ami érték volt és folyamatosan ezt is teszik. Minden jót Hegyvári Zoliéknak!
Korábban azt hittem, ez csak egy vicc. Most fájó szívvel tudomásul kell vennem, s megállípítanom, hogy Egerben nem csak a törökök pusztítottak. Akkor csupán csak a tárgyak és épületek pusztulása volt. Lelket nem öltek!!!!
Eddig az utazásom egyik fő célja a Hegyváriék galériája volt. Ennyivel is szegényebbek lettünk. Sajnálom!!!


Kedves Zoltán ! Nem akarom elhinni ami történt!!! Mindig izgatottan és örömmel tértem be hozzátok, bár már több éve elköltöztem Egerből. Köszönöm azokat a "csodákat" azokat a szépségeket, melyeket Nálatok láthattam, tapasztalhattam.


A hír, amit most olvashattunk, sajnos nem lepett meg, de temészetesen elszomorított. Nagyon sajnáljuk, hogy nem folytat(hat)játok.
Tudom, hogy számotokra nem jelent igazán vigaszt, de nagy öröm számunkra, hogy a könyvünkben szerepeltetek, és onnan senki nem tötölheti mát ki az Egri Galériát. A könyv ott van a könyvtárakban, és több ezer olvasó könyvespolcán.


Kedves Zoli és Eszter!
Meg vagyok döbbenve a hírtől. Mi volt a kifogásuk az önkormányzatnak és H-nak? Miért van az, hogy mindig-mindig az alja- és középszer meg a gagyi győz??? Mi ugyan nem tartoztunk galériátok számottevő vásárlói közé, de jó volt benne nézelődni, feltöltődni. Jó volt látni, tudni, érezni, hogy van egy sziget, ahol minden harmonikus, ami "fölfelé húzza az embereket". Nem értem, nem értem, nem értem! (Biztosan lesz majd benne egy jó kis angol vagy kínai "turi"...) Őszinte részvétem nektek és magunknak is!


Köszönöm mindazon élményeket, hangulatokat, vásárlási lehetőségeket, melyet ezen időszak alatt veletek együtt megélhettem. A jövőre minden jót kívánok az egész családnak.


A képviselő testület nevében írok. Sajnos az előterjesztések, melyek a hivatalból jönnek, irányítják a várost. A hivatalt pedig a polgármester irányítja. Önnálló leőterjesztést csak akkor érdemes benyújtani, ha meg van a többségi támogatás. Ilyem megosztott testületben sajnos ennek az esélye kicsi


Végtelenül sajnálom! Még egy igényes, szép üzlettel kevesebb és kevesebb...


Mit varsz toluk politikusok!!!??? Vagy talan "fagyizok"?
Az se tudjak mi az hogy uzlet,kereskedes. Csak varjak az ingyen lovet hogy valaki a zsebukbe dugja.

Mikor láttam, hogy üzenetet küldtetek, arra gondoltam ,h biztos valamilyen kiállításról szól majd a levél, erre megdöbbenve olvasom, hogy bezárt?! a Galéria.Mindig büszke voltam rá, hogy még ha beugrósként is, de dolgozhattam neketek,mert azt gondolom hogy a Galéria a magyar kortárs képzőművészet és kúltúra méltó tükre volt,lélekkel teli "tárgyakkal".Csak azt nem értem,hogy egy ilyen történelmi városnak mint eger nincs szüksége a kúltúrára?Nélkületek Eger belvárosa már nem lesz ugyanaz, mert szerves részei voltatok a belváros képének.Akik ellenetek tettek azok a kúltúra ellen vétettek.Tényleg nagyon sajnálom, és csak szerettem volna tudatni veletek hogy együttérzek,és kiábrándítónak találom,hogy ahogy írtátok(bár nem ismerem a részleteket) a város vezetése ellenetek voksolt.De mindezek ellenére szerintem büszkék lehettek magatokra és mindarra amit létrehoztatok!!!


Sok sikert Nektek, és bízom benne, hogy lehetek még vásárlótok!

Én nagyon sajnálom ,hogy erre sor került!Egy színvonalas üzlettel lett Eger szegényebb,de sajnos mint tudjuk ez a város "vezetőit????" nem érdekli!!
Itt mindent lassan tönkretesznek.ezt én is tapasztalom hiszen itt élek születésemtől és kereskedő vagyok már 20 éve/vállalkozóként/.
Nektek sok sikert kívánok!

Nagyon sajnálom a történteket. A hátteret nem ismerem, de az irántatok érzett barátságtól elvonatkoztatva is mondhatom, hogy a Galéria része volt Egernek.
Megszűnésével nem csak Ti veszítettetek, hanem a járókelő egri ember, a turista, a város, de egy csöppet mindenki, aki magyar. Szomorú, hogy a "rendszer", amiről a '80-as években álmodtunk elvesz minden szépséget, bedarálja, azt ami emberi, érzelmeket, és gondolatokat ébresztő, marad a teszkógazdaságosmultilengvidzs értéktelen szemét.
Őszinte együttérzéssel és barátsággal:

Kedves Zoltán!
Köszönet azért a fáradságos munkádért amit a Galéria 12 éves fennállása alatt végeztél. Sok szép élményben volt részem, a kiállítások, gazdag anyaga a meghívott vendégek és moderátorok érdekfezsítő információval láttak el. Egyben közöséget is teremtett ez a hely és személyes találkozásokra és beszélgetésekre adott lehetőséget. További munkádhoz, nem tudom mi lesz az, kívánok egszsséget sikert és kitartást. Baráti üdvözlettel

Nagyon sajnálom, én aztán át tudom érezni!
Kitartás, azt mondják semmi nem történik véletlenül, ne emésszétek magatokat.
Fel a fejjel

Sajnálattal olvastam leveledet, melyet nem tudok elfogadni. Nem tudtam róla, hogy mi fenyegeti galériátokat. Tehetünk még valamit, tudunk segíteni?
Mind ezáltal köszönet NEKTEK a 12 év áldozatos munkátokért, akik színt, szépséget vittetek Eger város szürke hétköznapjaiba, életébe.. Kívánom, hogy találjatok ennek folytatására valamilyen megoldást!

Vérzik a szívem a Galériáért és értetek is! Sajnos nagyon eltolódtak az értékrendek. Bízom benne, hogy azért ha másban is, de megtaláljátok a számításotokat!

Nagyon sajnálom, hogy a neves galériának ez lett a vége.
Miért nem akarták, hogy folytassátok ?

Nagyon sajnalom,hogy bezartatok!!!!! Mi lessz ezutan? Az nem lehet, hogy Eger galeria nelkul maradjon!

Kedves Zoli és Eszter!
Szavakat sem találok arra, hogy mennyire sajnálom a történteket.Sajnos úgy tűnik még többünkre ez a sors vár... Eger város -de legyünk őszinték:az ország- szégyene ez a helyzet. A Galéria ügye persze nemcsak egy sima kereskedelmi egység megszűnése: egy kis kulturális centrumot veszítettünk. A város kis ékszer-doboza volt és büszkén irányíthattuk Hozzátok az idelátogatókat és mi magunk is vizuális és szellemi gyönyörűségekben részesülhettünk. Zolikám!Tehetséges és értékes EMBEREK vagytok, biztosan lesz egy hely, ahol megbecsülnek Benneteket! Sajna kevés az én értékelésem, mert hamarosan én is a "kukában"végzem és senkit sem érdekel az elmúlt 20 év...
Mi minden helyzetből felállunk!!!Mert ilyenek vagyunk... Szívemből kívánom Nektek, hogy megtaláljátok az új lehetőségeket!

A barokk város Galéria nélkül ?
Megdöbbenve és értetlenül olvastam a hírt !
Nagyon sajnálom. Tragédiának tartom, hogy a politikusoknak nem volt fontos, hogy Eger egyik meghatározó polgári értékét megőrízzék. A Galériátok tényleg "nemcsak egy üzlet volt"...hanem időről időre álldozott a művészetekért. Színvonalas kiállításokkal, rangos megnyitókkal segítette az értelmiségi lét formálását,ezzel hagyományt teremtett a polgári kultúra egyik szeletének.
Megint szegényebbek lettünk, megint elvesztettünk egy értéket ! Az együttérzésemen túl annyit üzenek, hogy véglegesen ne adjátok fel, Ti ehhez értetek, ezt jól tudjátok csinálni, meg kell találni a módját az újrakezdésnek....a folytatásnak !!! Tudom, most nagyon nehéz lehet nektek, vigyázzatok Magatokra ! Jó egészséget, és sok erőt kívánva

ui.: Mostmár csak arra vagyok kíváncsi melyik pesti "nagyágyú" vetett szemet erre az üzletre ??? Megint " szíven szúrják az egriséget"?

kedves Zoli!
igazán sajnálom :(
bár ezer éve nem voltam már nálatok, de azt hiszem, egy igazán előremutató helyet veszít el eger városa :(

üdv, és sok sikert - bármihez fogsz is ezután!

Kedves Zoli és Eszter!
Szeretném én is kifejezni sajnálatomat a galéria bezárása miatt. Kevés olyan üzlet volt és található jelenleg is, amelyik ennyire igényes mint az Egri Galéria volt. Sok sikert nektek a jövőben!

Köszönjük a kedves leveleket és a reagálásokat, itt természetesen csak egy töredéket mutattunk be.

Eger, 2010. Hegyvári Zoltán